A APĂRUT PRIMA CARTE AMPLĂ DE TESTE GRILĂ DE TOXICOLOGIE DIN DOMENIUL FARMACEUTIC DE PE PIAȚĂ

A apărut prima carte amplă de teste grilă de toxicologie din domeniul farmaceutic de pe piață, intitulată “TESTE GRILĂ DE FARMACOTOXICOLOGIE PENTRU LICENȚĂ ȘI REZIDENȚIAT ÎN FARMACIE” (http://alicepiperea.ro/carte-grile-toxicologie-alice-piperea/), care conține 2000 de teste grilă, având 800 de pagini. Autoarea acestei cărți este Lector univ. Dr. Alice Piperea-Șianu, cadru didactic la disciplina Toxicologie din cadrul Facultății de Farmacie a Universității Titu Maiorescu. Autoarea deține titlul de farmacist specialist și pe cel de Doctor în Farmacie și este autoare a 16 cărți didactico-științifice în domeniul farmaceutic, despre care am discutat în acest articol (https://asociatiasucces.ro/revista/lector-univ-dr-alice-piperea-autoarea-a-15-carti/).

Pentru cei interesati, această carte, împreună cu toate celelalte 15 cărți (http://www.hamangiu.ro/cauta?q=alice+piperea), se pot achiziționa de la librăria Hamangiu a Universităţii Titu Maiorescu, din Calea Văcăreşti nr. 187, corp V, parter, sector 4, Bucureşti.

Această carte de grile se poate comanda și on-line, de AICI (http://www.hamangiu.ro/teste-grila-de-farmacotoxicologie-pentru-licenta-si-rezidentiat-in-farmacie), cu reducere de 10% față de prețul din librărie, la doar 63 de lei.

Așa cum am spus mai sus, cartea de față este prima carte amplă de teste grilă de toxicologie din domeniul farmaceutic de pe piață, fiind scrisă din perspectiva unui farmacist și se adresează studenților care doresc să se pregătescă pentru examenul de licență în farmacie, dar și absolvenților Facultății de Farmacie care doresc să se pregătească pentru examenul de rezidențiat.

Această carte a fost concepută la standarde foarte înalte de calitate, cuprinzând diferite modele de grile pe diferite grade de dificultate, de la întrebări foarte ușoare, la întrebări foarte dificile, în așa fel încât să asigure o evaluare temeinică a cunoștințelor de toxicologie și farmacologie.

Cartea de față respectă în totalitate programa actuală a examenelor de licență și rezidențiat în farmacie din domeniul toxicologie, fiind utilă și pentru evaluarea cunoștințelor de farmacologie din capitolele tratate.

Întrebările grilă prezentate acoperă practic toată materia capitolelor din programa analitică a examenului de licență și a concursului de rezidențiat în farmacie. Cartea oferă o evaluare amplă și amănunțită a cunoștințelor din domeniu, pentru fiecare xenobiotic/clasă de xenobiotice în parte, evaluarea realizându-se de la aspecte care țin de structură chimică și analiză toxicologică, până la toxicocinetică (cu accent pe schemele de biotransformare), toxicodinamie, simtomatologia intoxicațiilor și tratamentul acestora.

Să nu uităm că toxicologia este o disciplină foarte vastă de studiu, preocupând-se atât de sinteza unor substanțe toxice precum pesticidele sau substanțele toxice de luptă, dar și de studiul proprietăților termodinamice și fizico-chimice ale acestora, studiul metodelor de izolare și analiză chimică, studiul toxicocineticii dar și toxicodinamicii xenobioticelor, studiul simptomatologiei intoxicațiilor și tratamentului acestora și că necesită cunoștințe din multe domenii, precum farmacologia, chimia analitică, chimia organică, chimia anorganică, biochimia, farmacognozia, fiziologia, patologia, etc.

Având în vedere că toxicologia are o importanță covârșitoare în domeniul farmaceutic, fiind disciplina care reunește, în studiul său, majoritatea disciplinelor farmaceutice, pe lângă aspectele toxicologice pe care se pune accentul, sunt evaluate și bazele fiziologice, farmacologice și chimice, acolo unde este cazul, pentru o evaluare completă și aprofundată a cunoștințelor însușite.

Această carte oferă un sprijin real studenţilor și absolvenților de farmacie în evaluarea noţiunilor de toxicologie și farmacologie, precum şi în aprofundarea acestora, în vederea dezvoltării competenţelor şi atingerii performanţelor dorite pentru obținerea unor rezultate excelente la examenul de licență și la concursul de rezidențiat.

Despre Alice poți afla mai multe AICI (http://alicepiperea.ro/despre-mine/).
Cu Alice poți intra în contact pe Facebook ( www.facebook.com/alicepiperea ) și poți lua legatura cu ea dacă ai nevoie de lecții individuale de pregătire la CHIMIE pentru BAC și/sau pentru ADMITERE la facultate (http://alicepiperea.ro/lectii-de-chimie/ ).
Dacă articolele ei ți se par interesante, te poți abona gratuit la website-ul ei (www.alicepiperea.ro) și vei primi toate aceste articole, imediat după publicare, în căsuța de e-mail.

 

 

Share this Post